Такмичења

ШКОЛСКА 2016/2017.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“, 2016/2017.

У Карловачкој гимназији 8. априла 2017. године одржано је Окружно такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада за ученике средњих стручних школа и гимназија. На овај ниво такмичења се пласирало седморо наших ђака: Јелена Ерак 1б, Ана Дајовић 1б, Милица Лађевић 1д, Милица Љујић 1д, Игор Миросављевић 3д, Сандра Ковачевић 4б и Јована Милаш 4ц.

Наши ученици су показали врло добро познавање светске и националне књижевности, а на следећи ниво такмичења се пласирао Игор Миросављевић, освојивши друго место.

Честитамо свим ученицима на постигнутим резултатима, а Игору желимо много успеха 14. маја 2017. године на Републичком такмичењу из књижевности.

ШКОЛСКА 2015/2016.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ 

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“, 2015/16.

Републичко такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада – одражано је у суботу, 14. маја 2016. године у Карловачкој гимназији, где је учествовало седморо наших ученика (Тамара Ковачевић, Сандра Ковачевић, Марко Јевтић, Милана Вуковић, Дајана Растовић, Николина Вујевић и Зоран Јовановић).

Ученици наше гимназије показали су да могу равноправно да се такмиче и са ученицима из филолошких гимназија и са другим гимназијама друштвеног смера. Освојивши чак четири места, Гимназија „Бранко Радичевић“ из Старе Пазове је добила похвалу за најбољи пласман више ученика, као и њихова професорка Сандра Дроњак, која их предано и са љубављу спрема за ово такмичење.

Наши матуранти су показали колико воле и познају књижевност, па се налазе међу најбољима из целе Србије. Треће место на највишем нивоу такмичења из књижевности освојили су:

МАРКО ЈЕВТИЋ, 4а

МИЛАНА ВУКОВИЋ, 4а

ДАЈАНА РАСТОВИЋ, 4ц

НИКОЛИНА ВУЈЕВИЋ, 4ц

Из Сремких Карловаца ученици су донели четири дипломе и што је, можда, важније обезбедили су себи упис на Филолошком факултету Универзитета у Београду.

Честитамо свим ученицима и желимо им много среће и успеха у даљем школавању.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ 

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“ 2015/16.

Окружно такмичење из књижевности – Књижевна олимпијада за ученике средњих стручних школа и гимназија Сремског округа одржано је 9. априла 2016. године у Сремској Митровици.  Будући да је велики успех учествовати и на Окружном нивоу такмичења, честитамо свим ученицима на постигнућима.

Већ, можемо рећи, по традицији нашу школу ће представљати и ученици на Републичком такмичењу, које ће се одржати 14. маја 2016. године у Карловачкој гимназији.

Наши ученици су показали изузетно знање из књижевности, тако да се значајан број пласирао на Републички ниво такмичења: Тамара Ковачевић 3б, Милана Вуковић 4а, Марко Јевтић 4а, Николина Вујевић 4ц, Дајана Растовић 4ц и Зоран Јовановић 4д.

 

ШКОЛСКА 2014/2015.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ 2014/15.

У недељу, 24. маја, одржано је Републичко такмичење из српског језика и језичке културе у Тршићу у оквиру Вуковог сабора. Нашу школу су представљале Сандра Ковачевић (2б), Тамара Ковачевић (2б) и Катарина Костић (2а). Све три ученице су добро урадиле тестове и показале изванредно знање у познавању српског језика, како прошле тако и ове године.

Изванредна Катарина Костић је успела да оствари завидан пласман и освоји треће место на Републичком такмичењу из српској језика и језичке културе. Честитамо Катарини!

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ 

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“, 2014/15.

Ученици треће године су остварили значајне резултате, али нису успели да освоје једно од прва три места. Најбољи резултат (четврто место) освојио је Марко Јевтић, а остали ученици су делили пето, шето и седмо место.

Ученица четврте године ЈОВАНА ТРИВУНОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ФАБИАН) изузетно је урадила тест и освојила ДРУГО МЕСТО на Књижевној олимпијади.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ 

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“ 2014/15.

ДРУГА ГОДИНА

Ученици друге године (Сандра  Ковачевић, Тамара Ковачевић, Стефан  Мачак – проф. Сандра Дроњак) освојили су по 17 поена, четврто место, што није било довољно да се пласирају на Републичко такмичење.

ТРЕЋА ГОДИНА

 1. МЕСТО МАРКО ЈЕВТИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)
 2. МЕСТО ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)
 3. МЕСТО МИЛАНА ВУКОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), БРАНИСЛАВА ГРУМИЋ (ПРОФ. КАТИЦА ЈОВАНОВИЋ), ДАЈАНА РАСТОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), МАРИЈА НИКОЛИН(ПРОФ. КАТИЦА ЈОВАНОВИЋ)

ЧЕТВРТА ГОДИНА

 1. МЕСТО ЈОВАНА ТРИВУНОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ФАБИАН)

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ 2014/15.

Окружно такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у Економској школи „9. мај“ у Сремској Митровици.

ДРУГА ГОДИНА

 1. МЕСТО КАТАРИНА КОСТИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), САНДРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)
 1. МЕСТО ТАМАРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

Ученица треће године САЊА ДУДАК  (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), као и ученице четврте године НАТАША МИЛИЈАШЕВИЋ (ПРОФ. ЉУБИЦА КОВАЧЕВИЋ) И АНЂЕЛА ЗУВИЋ (ПРОФ. САНДРА ФАБИАН) нису успеле да се пласирају на Републичко такмичење.

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

„КЊИЖЕВНА ОЛИМПИЈАДА“ 2014/15.

ДРУГА ГОДИНА

 1. МЕСТО ТАМАРА КОВАЧЕВИЋ  (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)
 2. МЕСТО САНДРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)                                                СТЕФАН МАЧАК (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

ТРЕЋА ГОДИНА

 1. МЕСТО ЗОРАН ЈОВАНОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), ДАЈАНА РАСТОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), НИКОЛИНА ВУЈЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), БРАНИСЛАВА ГРУМИЋ (ПРОФ. КАТИЦА ЈОВАНОВИЋ), МИЛАНА ВУКОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), МАРКО ЈЕВТИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)
 1. МЕСТО МАРИЈА НИКОЛИН (ПРОФ. КАТИЦА ЈОВАНОВИЋ)

ЧЕТВРТА ГОДИНА

 1. МЕСТО ЈОВАНА ТРИВУНОВИЋ (ПРОФ. САНДРА ФАБИАН)

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ, 2014/15.

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у Гимназији „Бранко Радичевић“.

ТРЕЋА ГОДИНА

 1. МЕСТО САЊА ДУДАК (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

ЧЕТВРТА ГОДИНА

 1. МЕСТО НАТАША МИЛИЈАШЕВИЋ (ПРОФ. ЉУБИЦА КОВАЧЕВИЋ)
 2. МЕСТО АНЂЕЛА ЗУВИЋ (ПРОФ. САНДРА ФАБИАН)

Због прошлогодишњег учешћа на Републичком такмичењу ученице друге године имају директну проходност на окружно такмичење:

КАТАРИНА КОСТИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

САНДРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

ТАМАРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК

ШКОЛСКА 2013/14.

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ 2013/14.

ДРУГА ГОДИНА

 1. МЕСТО КАТАРИНА КОСТИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

 2. МЕСТО САНДРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК), ТАМАРА КОВАЧЕВИЋ (ПРОФ. САНДРА ДРОЊАК)

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ 2014.

На 24. Републичком такмичењу из српког језика и језичке културе у Тршићу 2014. године ученице прве године су оставриле значајне резултате:

 1. место Тамара Ковачевић, Iб

 2. место Катарина Костић, Ia

 3. место Сандра Ковачевић, Iб

Ч Е С Т И Т А М !

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s